Duplicate Records meddelar idag att man i sommar släpper stockholmsbandet Neuronauts första album State Of Not Enough. Bandet bildades 2015, spelade in i Wing Studios 2016, gjorde en bejublad premiärspelning på Undergången i slutet av 2017 och sommaren 2018 är det alltså äntligen dags för skivsläpp. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju, och vi på redaktionen kan intyga att denna debutplatta är väl värd att vänta på. De sju spåren förpackas i ett ytterst suggestivt omslag signerat den brasilianske fotokonstnären Alberto Oliveira och kommer att släppas på såväl CD som vinyl.

Skivbolagets utlåtande:
”Den svenska kvartetten kombinerar ett vitt spektrum av influenser för att skapa något som är helt deras eget. Atmosfäriskt, progressivt och dissonant är alla adjektiv som enkelt kan associeras med deras debut, State Of Not Enough. Dessa element ensamma gör dock inte nödvändigtvis ett fantastiskt album. Det krävs även en hög nivå av låtskrivande, utförande och produktion. Neuronaut levererar på samtliga punkter.”

Sajkos utlåtande:
Neuronaut lyckas fläta samman fängslande gitarrmelodier, en suggestivt resignerad vokal ton och en dynamisk och varierad rytmsektion till en yrande, svindlande ljudväv där mörkrets röda tråd ständigt är närvarande.”

Vi på Access: Rock släppte bandets första singel Hypothalamus exklusivt förra året (HÄR) och idag kan du även höra spår nummer fyra från plattan, Amnesia, via Duplicate Records HÄR.

Se Daves bilder av premiärgiget HÄR.

Låtlista:
1. State Of Not Enough
2. Weltschmerz
3. Collapse
4. Amnesia
5. Hypothalamus
6. Labyrinth
7. Chromesthesia