Nicke Borg – frontmannen, sångaren och låtskrivaren från Backyard Babies har skrivit skivavtal med Gain. I maj släpps albumet Ruins of a Riot men redan i januari kommer första singeln ifrån skivan som är producerad och mixad av Mats Valentin. Nickes solo projekt Nicke Borg Homelands kreativa frihet och glöd har denna gång resulterat i en platta som med sin melodiösa hitkänsla och personliga rock är lätt att ta till sig.

 

Publiken kan förvänta sig ett brett och gediget låtmaterial live som spänner över en 25års period. Det är också extremt roligt att kunna berätta att Johan ”Backyard Babies” Blomquist kommer att finnas med på bas. Övriga medlemmar är Fredrik Johansson på gitarr och Martin Karlsson på trummor.

 

”Det nystartade samarbetet med Gain/Sony Music känns som en ”match made in heaven” och det känns skitkul att nu möta fansen med en riktigt bra rockplatta och en grym liveakt”. Nicke Borg.
”Det går inte att förneka hans historia och vi ser fram emot att få jobba med Nicke och hans fantastiska låtar”. Magnus Lundbäck (Gain)

 

 

Nickes stallkamrater:

Ammotrack

Avatar

Calle & The Undervalleys

Crashdïet

Europe

Hardcore Superstar

H.E.A.T

Mustasch

Within Y

Von Benzo