• Festival
Solid Sound 14

Då vart det dags att släppa dom 3 rockakterna som ska spela på Uddevalla Solid Sound i sommar.
Vi är oerhört stolta över att kunna presentera Kvelertak (no), Graveyard & Heavy Tiger.
Vi kan meddela att samtliga av dessa rockakter kommer att spela på lördagen, så är man endast intresserad av rocken så kommer det ändå vara värt priset av en endagarsbiljett. Dom biljetterna kommer släppas så fort som möjligt efter att alla artister är presenterade.

” Vi är oerhört stolta över att Kvelertak gör ett av endast två sverigegig i sommar på Uddevalla Solid Sound. Utan tvekan det bästa hårda rockbandet från Norge på många, många år” – Pontus Blom, Produktionschef

” En spelning vi har velat göra sedan starten, säger Pontus Blom. Klassisk svensk rockexport som ingen bör ha missat vid det här laget.”

”Heavy Tiger såg vi spela i Karlstad på Sweden Live och vart som många andra i rummet helt tagna av den grymma energin och dom starka låtarna som dessa unga tjejer levererade.” – Simon, Informationschef

KVELERTAK

De kallas punk och metal, men i sina hjärtan är norska bärsärkarinstitutionen Kvelertak ett levande, nästintill brinnande, förkroppsligande av rock and roll. Sedan bandet bildades 2006 har de byggt en trogen skara fans, alltid hungriga på deras ytterst våldsamma livespelningar som förevigats likt två flammande däckspår världen över.

Stavangers Kvelertak har med sin ruskigt briljanta kombination av hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal-tradition fullkomligt fångat oss stående med gapande munnar. Vi fattar inte vad som hände, bara att vi älskarKvelertak gränslöst. När Refused gjorde sin sista Stockholmsspelning någonsin på Annexet i december var det inga mindre än Kvelertak som var särskilt inbjudna ”special guests”.

Bandet debuterade med sitt självbetitlade guldsäljande album 2011 och utnämndes genast till Årets debutalbum av Metal Hammer I Tyskland, Årets rockalbum på norska Spellemannprisen (Grammis) och iTunes i USA utsåg det till årets Metal nykomling. Tillsammans med enhälligt beröm från Metal Hammer i England, Terrorizer, Rock Hard, och Kerrang som kallade dem ”de mest spännande nya band på den här planeten”. 2013 släppte Kvelertak sitt andra album MEIR. Texterna är fortfarande på norska och de tre gitarrister ger själ för begreppet loud.

Kvelertak – eller ”strypgrepp” på norska – visar inga tecken på att sakta ner.

GRAVEYARD

Med ”Hisingen Blues” belönades Graveyard med en rad priser, bland annat P3-guld och grammis för årets hårdrock. I oktober 2012 följde de upp succén med tredje albumet ”Lights Out”.
Graveyards cocktail av Black Sabbath-gung, John Fogerty-riv och Creams massiva driv har resulterat i en öppen värld för bandet att vandra runt i. Den självbetitlade debuten erövrade en fin portion av den amerikanska publiken. Med uppföljaren ”Hisingen Blues” cementerade de sitt fäste kring sin växande fanskara som tillsammans med kritiker hyllade skivan som ett absolut mästerverk. ”Lights out” blir Graveyards tredje album. SkivanärinspeladochproduceradavDonAlsterberg(somävenproducerade”HisingenBlues”). Bandethar under året som gått slitit vägarna och gjort över 100 gig på två kontinenter. Både under egen flagg och som förband till Motörhead, Iron Maiden och Deep Purple.

HEAVY TIGER

Gitarristen och sångaren Maja Linn hade visionen klar för sig. Hon skulle sätta ihop det ultimata Rock \’n\’ Roll- bandet! Ett coolt band med stil och attityd, förstklassiga låtar, kompromisslösa spelningar och storslagna ambitioner. Hon hittade sina vapendragare i Astrid Carsbring på trummor och bassisten Sara Frendin, och Heavy Tiger var ett faktum.

Året var 2010 i Stockholm och tjejerna fyllde 17 år.

Heavy Tiger är sannerligen en unik och imponerande akt. Om du förväntar dig ett småcharmigt ”tjejband” kommer du bli mäkta förvånad. Heavy Tiger är på riktigt – Rock ’n’ Roll blir inte bättre än så här!

Trots sin unga ålder har Heavy Tiger hunnit med ett flitigt spelande i hela Skandinavien och i både England och Spanien, både på egen hand och med band som Dundertåget, The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric. Alltid till publikens stora häpnad och förtjusning. Somliga tycker sig förnimma ett The Runaways under storhetstid, andra hör hellre influenser av såväl KISS som Thin Lizzy, men alltid med anslaget av The Clash när de var som bäst. Bedöm själva.

Tidigare klara akter för USS14:

Laleh, Timbuktu & Damn!, Melissa Horn, Hoffmaestro, Syster Sol, Jakob Hellman, Nicole Sabouné, Heymoonshaker, Skilla, The Naima Train och Cavern People.

Datum för 2014 års festival: 29 & 30 Augusti

Plats: Riversideängen

uddevallasolidsound.se

Accessrock_Dave_Bravalla_Kvelertak-1-42