despotz.se

Efter succén med EP:n “Sentience” började den brittiska kvartetten dra till sig intresse i Storbritannien och internationellt. Att skriva kontrakt med TKO Agency och The Artery Foundation management var bara starten för denna högkvalitativa akt – snart hade de skrivit på ett världsomfattande skivkontrakt med det svenska skivbolaget Despotz Records.

Den nya låten från Skarlett Riot handlar om bandets sångare Chloes personliga erfarenheter av att ha blivit mobbad i skolan. Bandet vill att folk ska känna att de inte är ensamma i den här typen av situationer och vill lyfta lyssnaren med den här låten.

”Warrior skrevs som ett upplyftande budskap till fans och alla som lyssnar att oavsett vad man är med om och hur tufft det än kan vara så kommer man ta sig igenom det och komma ut starkare på andra sidan.”// Skarlett Riot 

SKARLETT RIOT har tagit rock-scenen med storm med sin starka riff-ledda sånger, blödande melodier och hårda sound. Lägg till en stark känsla för medryckande hooks, en begåvad sångerska med en stor röst och du har ett band som inte bara har mycket attityd utan även de rätta låtarna för att backa upp dem. I oktober släpper de albumet ”Regenerate”.

Bandet har imponerat publiken på Download Festival där de fick 4KKKK från KERRANG! i en live-recension. De har spelat på Leeds och Reading Festival, Metal Female Voices Festival, Bloodstock, Hard Rock Hell, Camden Rocks, Steelhouse, Takedown, Giants Of Rock, S.O.S och många andra stora festivaler. SKARLETT RIOT har i och med sitt ständiga turnerande delat scen med band som Funeral For A Friend, Deaf Havana, The Darkness, Wednesday 13, Heaven’s Basement, Kamelot, Gus G, Devilskin, Hammerfall, Glamour Of The Kill, Leaves’ Eyes och många fler.

Lineup:
Skarlett – Sång/Gitarr
Danny – Gitarr/Kör
Martin – Bas/Kör
Luke – Trummor

facebook.com/skarlettriotuk