• Arrangör

 

Det är många band som beskrivs som «ett av det bästa livebanden», men Honningbarna har det svart på vitt från både här och där, med hyllande utmärkelser som «årets live» på P3 Gull i Norge. Nu släpper de ett nytt album, och då skall det självklart också turneras!

Om plattan, som släpps i vinter, skriver de: 

Det är meningslöst att bränna ner skiten om man inte har någon att göra det tillsammans med, om man inte gör det av välgörenhet. Mer än ett band, är Honningbarna en klan för alla som känner sig främmande, bortkomna eller bara uttråkade till döds i denna värld vi lever i.

«Voldelig lyd» är den femte plattan från norska bibelbältets finaste bråkstakar, de rasar vidare i samma spår som på föregångarna «Opp de nye blanke» (2015) och «Goldenboy» (2016).
I stället för att låtsas som att det traditionella albumformatet fortfarande har en framtid, håller «Voldelig lyd» allt kort och gott: nio spår på tiden det tar en ingrodd proggrockare att komma till poängen.

För trots allt, är det bråttom som fan, som kvintetten deklarerar på albumet i låten ”Haster Som Faen”. Det är ju svårt att vara struliga skitungar för alltid («Når vi blir eldre ska’ vi selge ud/når vi eldre ska’ vi feige ud»), det är nu eller aldrig Honningbarna måste sätta käppar i hjulet för Mannen, det patriarkaliska och giriga spöket som stadigt för oss närmare det kollektiva självmordet.

Albumtiteln «Voldelig lyd» visar att Honningbarnas  punkrock ständigt får vassare armbågar – «VLDG» är bandets första bidrag till noise-genren – som går i takt med samhällets kakafoni.

Deras mål är att rikta den mållösa aggresionen, den som ger en lust att kasta sig utför stupet, mot de som verkligen förtjänar det. «Du e’ født feig/Men æ e’ her for dæ», vrålar sångaren Edvard Valberg på «Født feig/dø bleig».

Honningbarna är din vän. Hoppas du gillar det du hör.

Turné
Jan 11 – Tønsberg, Gamle Total
Jan 12 – Horten, Glassmagasinet
Jan 13 – Oslo, Rockefeller
Jan 19 – Sogndal, Meieriet
Jan 20 – Bergen, USF Verftet
Jan 26 – Ålesund, Terminalen
Jan 27 – Trondheim, Samfundet
Feb 01 – Stockholm, Debaser Strand
Feb 02 – Göteborg, Sticky Fingers

Feb 03 – Malmö, Plan B
Feb 09 – Kristiansand, Teateret
Feb 10 – Stavanger, Folken
Feb 15 – Tromsø, Bastard Bar
Mar 10 – Bø, Kroa i Bø
Mar 16 – Drammen, Union Scene
Mar 17 – Porsgrunn, Sort og Blå Scene

honningbarna.no

facebook.com/honningbarna

skiva.se