Ester Segarra

Som ett av pionjärbanden inom gothic metal är Paradise Lost bland de viktigaste grupperna på scenen och vi gläder oss enormt till att de tar sin The Plague Within-turné till Malmö, Göteborg och Stockholm i oktober!

The Plague Within är bandets, smått fantastiska, 14e studioalbum och släpps i Europa den 1 juni. Med 13 album bakom sig vet bandet vad de gör och deras gothic/doom metal sound är något av det mest cementerade och respekterade i världen. Det brittiska bandet bildades 1988 i Halifax och genom åren har enbart trummisen bytts ut, annars har bandet varit helt intakt.

Bandmedlemmarna träffades i skolan som tonåringar och genom åren har de vuxit upp tillsammans, både musikaliskt och privat. Paradise Lost har spelat på de största scenerna världen över och inspirerat många band i gothic/doom metal-genren, där bl.a. svenska Katatonia har sagt att de startade sin musikaliska bana som rena ”Paradise Lost fanboys”.

Till hösten kommer The Plague Within-turnén till Sverige. Malmö 10 oktober, Göteborg 11 oktober och Stockholm 15 oktober är det som gäller. Efter mer än 27 år med albumsläpp och turnéer ser vi fram emot att se Paradise Lost i Sverige igen!

www.paradiselost.co.uk

Datum
10.10 – Malmö, Kulturbolaget
11.10 – Göteborg, Sticky Fingers
15.10 – Stockholm, Debaser Strand

Biljetter
Biljetterna släpps fredag 22 maj kl 09.00

Biljetter Malmö säljs via www.LiveNation.se och www.Kulturbolaget.se

Biljetter Göteborg säljs via www.LiveNation.se och www.Stickyfingers.nu

Biljetter Stockholm säljs via www.LiveNation.se, www.Debaser.se, www.Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud