Live Nation

Patti Smith & her band till Sverige i sommar
First Aid Kit som Special guests

Patti Smith, en av rockhistoriens främsta artister, har under senaste åren gästat Sverige vid flera tillfällen. I höstas kunde publiken möta henne på en exklusiv intim spelning på Kulturbolaget i Malmö och i somras gjorde hon ett fantastiskt framträdande på Stockholm Music & Arts. Till vår stora glädje är det nu klart att Patti Smith återvänder i sommar för tre konserter och på två av dessa medverkar First Aid Kit som Special guests.   

Det var när Patti Smith mottog Polarpriset i Stockholms Konserthus 2011 som kärlek uppstod. First Aid Kit framförde hennes Dancing Barefoot och detta berörde Patti djupt. Så det är med stor glädje som hon bjöd med dem som Special guests i sommar.

Konserterna är i Dalhalla den 11 juli, Botaniska Trädgården i Uppsala den 12 juli och Trädgårdsföreningen i Göteborg den 13 juli. First Aid Kit är Special guests på konserterna i Uppsala och Göteborg. Biljetterna till samtliga konserter släpps den 25 januari.

Med på scen har Patti Smith sonen Jackson Smith på gitarr, Lenny Kaye (gitarr), Jay Dee Daugherty (trummor), och Tony Shananhan (bas, keyboards).

Framträdandet på Polar Music Prize 2011, då First Aid Kit tolkar Patti Smiths Dancing Barefoot, var kanske startskottet till vad som blivit en makalöst framgångsrik tid för Klara och Johanna Söderberg.

Albumet The Lion´s Roar kom ut i januari 2012 och fick det enastående recensioner, gick direkt upp på första platsen på Topplistan och sålde guld efter bara tre veckor! SvD:s Kristin Lundell skrev bl.a; ”Nog måste det vara så här det låter i paradiset.”. Deras singlar har legat på P3 och P4s spellistor i över ett år och när TT Spektra gjorde en sammanställning av Sveriges skivkritikers årslistor för 2012 kom First Aid Kit på första plats. I augusti fick First Aid Kit återigen uppträda på Polar Music Prize och denna gång för en av deras största idoler; Paul Simon – som blev helt hänförd av deras framförande av hans låt America. Emmylou Harris uttryckte nyligen i en intervju hur hedrad hon är över att Klara och Johanna sjunger om henne och Gram Parsons i låten Emmylou och även Roseanne Cash och Polly Parsons (Gram Parsons dotter) har lovordat dem på Twitter. First Aid Kit har turnerat världen runt i stort sett.

Datum

11.7 Rättvik DALHALLA
12.7 Uppsala BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
13.7 Göteborg TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN

Länkar

Patti Smith

Biljetter

Rättvik:  LiveNation.sedalhalla.se
Uppsala:  LiveNation.se,welcomeuppsala.se samt tickster.com.
Göteborg: LiveNation.seticnet.se / 077-170 70 70 samt ticnet-ombud

patti smith