• Arrangör

Periphery

Periphery är en produkt av gitarristen Misha Mansoor som först skapade sig ett namn på internet, bland annat genom olika Meshuggah-forum. Han spelade in egen musik och producerade allt själv, i sitt hem. Misha skapade då Periphery som, efter att ha gått igenom flera byten av både sångare och bandmedlemmar, nu har hittat sin ideala formation.

Biljetter släpps onsdag 10 juni kl 09.00 på www.LiveNation.se

Bandet har snabbt byggt en fanbase inom progressive metal och är ett av de allra viktigaste banden för utvecklingen av subgenren djent som först skapades av svenska Meshuggah, ett band som också influerat Peripherys musik genom åren. Periphery har även influerats av band som Deftones (som man också har turnerat med), Tool, Shane Gibson, Opeth och många fler – enligt Misha Mansoor själv.

2010 kom den självbetitlade debuten och uppföljaren Periphery II: This Time It’s Personal släpptes 2012. Men det var först i år som den stora framgången kom, med det hyllade dubbelalbumet Juggernaut: Alpha/Juggernaut: Omega. Skivan från januari i år har fått positiva recensioner, hyllats av fans och klättrat högt på Billboards lista. Nu är det dags för bandet att turnera och äntligen besöka Sverige och Sticky Fingers i Göteborg onsdag 25 november samt Debaser Strand i Stockholm fredag 27 november.

Med sig på turnén har Periphery denna gång deathcorebandet Veil Of Maya från Chicago, som också är ett band som bidragit mycket till utvecklingen och framfarten av den omtyckta djent-genren. Veil Of Maya har hunnit släppa fem studioalbum där Matriarch från maj i år är det senaste och mest framgångsrika bandet har släppt.

www.periphery.net
www.veilhasrisen.com