SRF

Phenomenas spelning på Sweden Rock Festival 2014 har ställts in. Spelningen var tänkt att bli bandets första liveframträdande någonsin.

Festivalen meddelar via sin hemsida:

”Vi måste tyvärr meddela att det inte blir någon konsert med Phenomena Sweden Rock Festival 2014.

”I vårt kontrakt för Phenomenas framträdande på Sweden Rock Festival, som skrevs under av personen som sålde konserten till oss, står det klart och tydligt att ett antal specificerade musiker ska medverka. Dessvärre har det kommit till vår kännedom att det, i motsats till den information vi tidigare fått, inte finns något avtal mellan Phenomenas representant och några av dessa musiker, och ett par av de viktigaste artisterna har nu meddelat oss att de inte har möjlighet att medverka. Dessutom har det visat sig att två olika parter gör anspråk på rättigheterna till namnet Phenomena, och att det inte är helt klart att personen som skrev under vårt avtal hade rätt att göra det. Med denna vetskap har vi bestämt oss för att inte köra någon Phenomena-konsert 2014.

”Vi beklagar djupt att vi ser oss tvungna att ta detta beslut, men vi anser att dessa artister är en så stor och vital del av detta projekt att det inte skulle kännas rätt mot vår publik om konserten genomfördes utan dem.

”Om en relevant livesättning av Phenomena sätts ihop i framtiden, och kan bekräftas av alla inblandade, kommer vi självklart att göra vad vi kan föra att vår publik ska få se Phenomena då istället.”