• Arrangör
  • Festival

BlackStarRiders_GetawayRockFestival_AccessRock_Tottie_003_1

8/8 – 2014

Black Star Riders kliver ut på Green Stage för att rocka lite liv i besökarna på Getaway Rock Festival. Åskådarna verkar vara en aning trötta och alla har inte hunnit fram till scenen riktigt ännu, trots att det ju är större delen av Thin Lizzy som står framför oss. Inledningsvis låter ljudet lite rörigt och bandmedlemmarna verkar även vara lite tröttare än vanligt.

En halvbra start behöver dock inte betyda att det är kört. Ricky Warwick är en grym frontman och hans raspiga stämma lyfter verkligen låtarna. Under Jailbreak kommer spelningen igång ordentligt. Publiken är utan tvekan mest bekant med Thin Lizzy-materialet som spelas. Dock är en av spelningens bästa låtar Kingdom Of The Lost från Black Star Riders debutalbum All Hell Breaks Loose som släpptes förra sommaren. Den är en utomordentligt bra livelåt.

Ljudet såväl som åskådarantalet ordnar upp sig rätt snabbt och de lyckas verkligen med att rocka liv i oss under dessa 75 minuter. Det är kanske inte det mest energiska gig jag sett idag men det har en otroligt hög mysfaktor och festivalen slår definitivt rekord i antal luftgitarrer framför en scen under The Boys Are Back In Town. Att dessutom avsluta med den uppskattade låten Whiskey In The Jar bidrar till en oerhört grym festivalstämning.

Betyg: 7/10

Skribent: Tottie
Fotograf: Tottie

Foto: tottie@accessrock.se