• Arrangör
  • Festival

DimmuBorgir_GetawayRockFestival_AccessRock_Tottie_010

9/8 – 2014

Äntligen har det blivit dags för sista dagens headliner Dimmu Borgir att träda ut på gröna scenen på Getaway Rock Festival. Senast jag såg detta band var på Wacken Open Air för två år sedan då de hade med sig en gigantisk orkester och en kör på scenen. Jag tänker att det obegripligt mäktiga framträdandet blir extremt svårt för bandet att leva upp till.

Idag är det ingen orkester med utan bandet står på egna ben, och de gör det med bravur. Ljudet på Green Stage har varit lite svajande under denna festival men nu låter det fruktansvärt mäktigt. Frontmannen Shagrath tycker att det är roligt att vara tillbaka i Sverige och säger ”hej alla monsterdiggare” till oss, vilket jag fortsätter att fnissa åt under hela spelningen. Han växlar språk mellan norska och engelska under mellansnacken, men som tur är förstår nog de flesta av åskådarna båda dessa språk.

Progenies Of The Great ApocalypseVredesbyrd och Puritania hör till spelningens absolut bästa låtar. Allsången i Dimmu Borgir är också sjukt mäktig. Jag är otroligt svag för Shagraths djupa, elaka stämma och bandet är mycket samspelta. Det krävs uppenbarligen ingen orkester uppe på scenen för att detta band ska lyckas bjuda på en riktigt fet show.

Betyg: 8/10

Skribent och fotograf: Tottie