• Arrangör
  • Festival

MichaelMonroe_GetawayRockFestival_AccessRock_Tottie_016

9/8 – 2014

Först ut på Green Stage på Getaway Rock Festivals tredje, och tyvärr sista, dag är Michael Monroe. Denna fantastiska frontman säger att han har beställt bra väder till detta gig, och bra väder har vi minsann fått. Festivalbesökarna har vaknat till liv nu när klockan har hunnit bli halv tre på eftermiddagen och står redo för att få bevittna ytterligare ett av hans fenomenala liveframträdanden.

Michael Monroe dansar runt på scenen och bjuder på sig själv. Han visar med hela kroppen, och framför allt med ansiktsuttryck vad det är han sjunger om, vilket gör honom otroligt intressant att titta på. Han springer energiskt ner till publiken, sjunger lite med oss och delar ut highfives på löpande band. Han går ner i spagat, klättar upp i scenriggen och varvar med att plocka fram saxofon och munspel och rocka loss med dem istället för att endast svinga runt med mikrofonen och stativet. Lite cred måste ges till killen som konstant fick springa ut på scenen och trassla ut mikrofonsladden efter Michael Monroes rännande överallt.

Vi bjuds mestadels på låtar från senaste skivsläppet Horns And Halos, som är riktigt grymt. Ballad Of The Lower East Side är enligt mig en av de bästa låtar som släpptes under förra året och allsången på den är riktigt stark. Hanoi Rocks-låten Oriental Beat går också verkligen hem hos publiken även om öset och skriksjungandet är lika stort under i princip alla låtar. En annan extremt tacksam låt att köra live är den fartfyllda låten Got Blood? som, precis som resten av dagens låtar, framförs med perfektion. Dregen kommer även upp och förgyller spelningen en liten stund med sin närvaro och sitt gitarrspelande.

Detta är oerhört ösigt, energiskt och helt jävla underbart att titta och lyssna på. En timme går alldeles för fort, men gröna scenen har definitivt invigts på bästa möjliga sätt idag.

Betyg: 9/10

Skribent och fotograf: Tottie