• Arrangör

StevenWilson2016_Press

När Steven Wilson besökte Sverige i april var det en stor succé. Den 9 februari 2016 återvänder den progressiva rock-hjälten till Stockholm för en spelning på Annexet, för en sittande publik. Det lär bli en kväll man sent kommer att glömma!

Biljetter släpps måndag 15 juni kl 09.00 på www.LiveNation.se

Grundare och frontman för det legendariska bandet Porcupine Tree och något av en gudfader för den progressiva rock-världen. Steven Wilson har utmärkt sig som en sann musikalisk pionjär som dessutom stuckit ut som en gitarrist utöver det vanliga. Han har utnämnts till en av världens främsta på sitt instrument.

Wilson har alltid stått med ena benet knädjupt i avantgardets mest experimentella vrå, samtidigt som han placerat det andra i populärkulturens sfär. I en blandning av ambient, progressiv rock, metal och psykedelisk pop har han plöjt en egen väg på outforskad mark.

2012 släppte han tillsammans med svenska Opeths frontman Mikael Åkerfeldt ett album under bandnamnet Storm Corrosion. Bara ett av flera fantastiska projekt som Steven Wilson varit delaktig i. Genom åren har framför allt Porcupine Tree, hans andra projekt No-Man och inte minst solokarriären under eget namn tagit honom jorden runt ett antal gånger, allra senast i april när han besökte Stockholm, Malmö och Göteborg i april för fulla hus, med entusiastiska fans.

Med det hyllade albumet Hand. Cannot. Erase. med sig i packningen återvänder pionjären Steven Wilson till Stockholm och Annexet för en konsert den 9 februari 2016!

www.stevenwilsonhq.com