bad-religion-band-2012

Amerikanska punklegendarerna Bad Religion kommer till Sverige i sommar för två spelningar. Den 25 juli stiger de på Gröna Lunds scen i Stockholm för att dagen efter bege sig norrut till Östersund för en festivalspelning på Storsjöyran.

Bad Religion grundades i Los Angeles 1979 i utkanten av tidiga åttiotalets hardcorescen. De fick ett massivt kommersiellt genombrott ett drygt årtionde senare under den stora grunge- och alternativrockvågen. De har alltid varit ett kontrasternas band. Ultratight, medryckande, smart och melodisk punkrock blandas med intellektuella texter fyllda av samhällskommentarer och kritik mot organiserad religion och konsumtionssamhället.

En konsert med Bad Religion är lika med garanterat röj. Bandets medlemmar må ha varit med sedan punken låg i sin linda, men de har inte tagit ner på tempot det minsta med åren. Dagens Bad Religion är ett lika hårtslående, intensivt band som någonsin. Något som med all önskvärd tydlighet visas upp på nya studioalbumet True North, som släpps 22 januari och blir det sextonde i ordningen.

Med hårda riff, direkta melodier och  politiska texter hör Bad Religion till punkens största och viktigaste band. Ta chansen att se dem live i sommar.

Datum

25.7 – Stockholm, Gröna Lund
26.7 – Östersund, Storsjöyran

Biljetter

Stockholm: Mer info via gronalund.com

Östersund: Mer info via storsjoyran.se