Rise Records 

Mayday Parade släppte sitt 7e album What It Feels To Fall Apart den 19e November 2021.
Jag drog igång plattan med hoppet om att det skulle bli en hel drös med låtar i stil med skivans första låt Kids Of Summer där de levererade den där mixen av emo-dist och trallsång eller att jag alternativt skulle få de gamla goa ångestvibrationen som Mayday Parade slirade in på ett helt annat sätt på tidigare plattor som tex Black Lines (2015) men jag blev fasen besviken. Jag vet inte om det är åren som gått och sångaren Derek Sanders som helt enkelt hittat ny ton eller om det är ett steg till att gå mer pop. 

Under låt två och tre på plattan, Golden Days och Think Of You, började jag redan ge upp hoppet för att det gamla goa emo-soundet skulle finnas med på denna platta men tack och lov så brakade det fasen till med lite distade gitarrer under If My Ghosts don’t play, I don’t play och Sideways. Det väcker upp lite mer av genrens klassiska känsla, a la 2006.

Medan hälften av låtarna känns platta, lite gnälliga utan feeling och får mina tankar att dras till Per Gessle (mest pga den lilla vissel-slingan) så finns det även en del godbitar och överraskningar likt Bad at Love. Redan vid introt så dömde jag den dock trångsynt och hade mina förutfattade meningar kring hur den säkert skulle låta, vilka höjningar och bryggor de kommer köra, men(!) jag blev motbevisad och njuter fullt ut av det.

Det är en låt jag definitivt vill uppleva live med bandet.

Allt som allt får What It Feels To Fall Apart 6 av 10
Vissa låtar skulle kunna få högre betyg och vissa tyvärr lägre såklart, men i det stora hela så känns det som att något saknas.

Ni hittar plattan HÄR