• Arrangör

9/11-2012
Satan Takes A Holiday/Sound Pollution

Fritz’s Corner bjöd in Satan Takes A Holiday till Debaser Medis med Göteborgska punk/pop-bandet Poppets som förband. Redan vid åttatiden är det mycket folk på plats. Jag ser däremot extremt få bekanta ansikten, vilket jag förvånas över. Det var ju ändå över två år sedan Satan Takes A Holiday förgyllde Stockholms livescen med sin grymt ösiga rock n’ roll-punk. Hur står det egentligen till med mina bekantas musiksmak?

Poppets körde igång kvällen runt tio-snåret. De var behagliga att lyssna på, men hade inte allt för stor publik. Allra bäst var de när de sjöng på svenska istället för engelska. Efter deras knappt halvtimme långa spelning hann folk förtära lite mer bärs och ladda upp med nikotin ute i rökrutan inför kvällens huvudakt.

Satan Takes A Holiday har funnits sedan 2006 och släppte sin självbetitlade debutplatta år 2009. Låtarna Missy och Heartbreaker har spelats en hel del på P3 och tidigare i år släpptes andra plattan Who Do You Voodoo.  De sägs vara ett av Sveriges bästa liveband och publiken är förväntansfulla över att äntligen få se dem live i den kungliga huvudstaden igen.

De kliver ut på scenen och säger, ”Godkväll vänner och grattis. Vi är Satan Takes A Holiday” och kör igång med den ösigaste spelningen jag har upplevt på ett bra tag. De deklarerar att nu när de äntligen är här tänker de göra det bästa av situationen vilket de också gör.

Kvällens andra låt Come Over taggar igång publiken ordentligt och sätter ribban högt. Det känns som att varenda låt de spelar är en riktig hitlåt och man har svårt att stå still. Bandmedlemmarna är ett med sina respektive instrument och ser ut att ha ordentligt roligt tillsammans på scenen. Svante Nordström kliver fram från trummorna och får igång publiken med att klappa inför The Ooh’s And The Aah’s och de spelar sedan We Suck Your Blood som de har tagit en paus från ett tag, men kommit på att de gillar igen, berättar Fred Burman. När vi ändå pratar om honom måste jag passa på att säga att han helt klart har en av de bästa rösterna någonsin. Fruktansvärt skön att lyssna på.

Det råder ingen tvekan om att det är på scenen denna trio hör hemma och man vill aldrig att de ska sluta spela. De blir givetvis tillbakaropade så fort de har spelat färdigt och bjuder på Shakin All Over och Heartbreaker med massa tillhörande allsång som ett alldeles underbart extranummer. Det är en otroligt grym spelning vi får uppleva ikväll. Har ni av någon anledning inte sett Satan Takes A Holiday live, gör för tusan det så fort ni bara kan!

Bäst: Come Over, Karma Babe och Heartbreaker.
Sämst: Att mina bekanta inte verkar ha upptäckt detta fantastiska band ännu.
Betyg: 8,5/10

Setlist:
Candy In Mouth
Come Over
Who Do You Voodoo
Her Pretty Head
Missy
The Ooh’s And The Aah’s
We Suck Your Blood
In The Air Tonight
Moth And Flame
Karma Babe
Hard Way Honey
Shakin All Over
Heartbreaker

Skribent: Annelie Tottie