toxicrose

12/12-2012

 

ToxicRose sägs, enligt rykten, vara det hetaste bandet i Stockholm just nu och de bjöd igår in till releasefest för sin nysläppta debut-EP. Man är ju inte den som tackar nej till ett besök på Pub Anchor när det vankas Club Asylum så undertecknad var givetvis på plats för att spana in dessa heta grabbar och ta reda på om ryktena om deras förträfflighet stämmer.

Andy och Michael (Lipstixx ’n’ Bulletz), Tom (Gemini Five) och Goran (Sexydeath) bildar tillsammans detta band som endast hunnit spela tre livegig innan denna kväll (varav två i Sverige och ett i Finland). De har redan en rätt imponerande skara av fans, dessvärre är inte en så stor del av dessa på plats denna onsdag. Det är faktiskt ovanligt lite folk för att vara Club Asylum, men de som är på plats verkar vara glada i hågen ikväll.

Det är mycket nitar, läder, smink, bodypaint och till och med fake-blod på scenen ikväll.  Är det något dessa karlar är bra på så är det scennärvaro. Det är ett oerhört snyggt band att titta på men det är synd att det lite skrälliga ljudet och den för tysta körsången från Tom och Gorans mikrofoner förstör lite.

”Är det många som ska upp och jobba imorgon? Skit i det, ni kan jobba en annan dag” vrålar Andy från scenen och jag önskar verkligen att det vore sant. Det är det nog fler som gör, med tanke på att det tar ett tag för publiken att komma igång. I slutänden vinner dock bandets energi och när kvällens sista låt är färdigspelad försöker publiken ropa tillbaka bandet, men får bara, ”Ni skulle ha lyssnat från början istället” till svar. Man lär sig den hårda vägen va?

Man rycks med i melodierna och det blir aldrig segt eller tråkigt. Andys kaxiga attityd och riviga stämma passar som handen i handsken till musiken. ToxicRose är ett band som kan gå riktigt långt.

Bäst: Set Me Free och I Drown In Red.
Sämst: Ljudet ikväll gjorde inte riktigt musiken rättvisa.
Betyg: 7/10

Setlist:
A Song For The Weak
Set Me Free
Follow Me
Black Bile
Fear Lingers On
I Drown In Red
Don’t Hide In The Dark

http://www.toxicrose.org/
http://www.facebook.com/TOXICROSE.Official
https://twitter.com/ToxicRose_TXR
http://www.rockitup.org

toxicrose2

http://www.revolver.se/

Skribent: Annelie Tottie