Red Fang "Whales and Leeches" press photos 2013

Red Fang ”Whales and Leeches” press photos 2013

Oregons stoltheter Red Fang, ledda av sångaren Bryan Giles, är äntligen på väg till Sverige! Med sin uppskattade mix av heavy metal och stoner rock har bandet skapat ett namn för sig sedan den självbetitlade debuten från 2009. Som om inte det vore nog så följer stoner metal-bandet Torche från Florida med på turnén – som landar i Stockholm på Debaser Strand den 20 oktober och KB i Malmö den 21 oktober.

Biljetterna släpps fredag 3 juni kl. 09.00 via www.LiveNation.se.

Red Fangs tre album (med ett fjärde på väg) har hyllats och skapat fantastiska möjligheter för bandet. Man har spelat på stora festivaler med band som Megadeth, Godsmack och Disturbed och man har öppnat för band som Mastodon (på turné både 2011 och 2012) samt svenska Opeth och In Flames. Med låtar som Blood Like Cream (som bandet även uppträdde med hos David Letterman), Wires och Prehistoric Dog så har Red Fang blivit ett av de hetaste namnen just nu. Vi ser fram emot att se dom i Sverige i höst!

Som en extra bonus följer även Steve Brooks-ledda bandet Torche med på turnén! Även om bandet ofta ses som stoner metal eller av vissa som sludge metal så ser bandet sig själva som ett band som blandar olika stilar – och som ogärna placeras i fack. Just denna míx har varit oerhört framgångsrik där bl.a. Decibel Magazine rankade debutalbumet Meanderthal som nummer 1 på deras lista ”Top 40 Extreme Albums of 2008”. Med sina fyra album (med Restarter från 2015 som det senaste) är vi verkligen spända på att se Torche i Sverige!

www.RedFang.net
www.TorcheMusic.com

Datum:
20.10 – Stockholm, Debaser Strand
21.10 – Malmö, KB