• Arrangör

unnamed

Legendariske Led Zeppelin sångaren och multi Grammy Awards vinnaren Robert Plant tar med sig sitt senaste projekt The Sensational Space Shifters för två sommarkonserter i Sverige. Special guests är North Mississippi Allstars. Konserterna är den 10 juni på Trädgårdsföreningen i Göteborg och den 14 juni på Dalhalla i Rättvik. Biljetterna släpps den 19 december.

Robert Plant betraktas som en av de mest tidlösa och viktiga rösterna i rockmusikens historia. Han gjorde sina första kommersiella inspelningar 1966. År 1967 hade han bildat en grupp som kallade sig Band of Joy, med trummisen John Bonham. Snart slog sig Plant, Bonham, gitarristen Jimmy Page och basisten John Paul Jones ihop för att bli nya Yardbirds, som sedan blev Led Zeppelin.

Led Zeppelin återuppfann rock ´n´ roll med hits som Stairway to Heaven, Dazed and Confused och Black Dog. När bandet upplöstes 1980, dök Plant in i en mängd solo och grupp-projekt, inklusive en återförening med Zeppelin gitarristen Jimmy Page i mitten av 90-talet. Samarbetet med Alison Krauss på albumet Raising Sand (2007) tilldelades sex Grammy Awards. Med Led Zeppelin är Robert Plant medlem i Rock and Roll Hall of Fame och brittiska Music Hall of Fame. Led Zeppelin har även fått en Grammy för sitt livsverk samt tilldelats Polar Music Prize.

The Sensational Space Shifters är Robert Plant’s senaste projekt. Ett ”löst band”, inspirerade av rootsmusik från Mississippi, Appalachia, Gambia, Bristol och foten av Wolverhampton och bygger på influenser samlade under en livstid av musikaliska erfarenheter och äventyr.

För en exalterad publik runt om i världen presenterar Robert Plant låtar från de tidiga dagarna i Led Zeppelin till nyare äventyr i hjärtat av USA, i svindlande kollisioner av rytm och kraft. Tillsammans med sina nuvarande följeslagare har han skapat en föreställning som gräver djupt i de bluesrötter som inspirerat så mycket av brittisk och amerikansk rock. I kombination med afrikanska rytmer, syntfunk, rock ’n’ roll, psychedelia och blues spelar bandet en blandning av nya låtar och Led Zeppelin hits.

Special guests på turnén är rock&blues-bandet North Mississippi Allstars som grundades 1996 och består av tre musiker. Bandet har turnerat mycket i USA både och 2011 bjöd Robert Plant med dem som special guests på sin turné. I höstas släppte de sin senaste platta World Boogie Is Coming.

Detta är två konserter som inte får missas. En musikalisk resa man kanske bara får uppleva en gång i livet med en av rockmusikens mest legendariska artister.

Datum

10.6 Trädgårdsföreningen, Göteborg
14.6 Dalhalla, Rättvik

Biljetter

Göteborg: LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.  Dalhalla: LiveNation, Dalhalla.se, Nortic 0455-61 97 00, Siljan Turism 0248-79 72 00 samt Visit Södra Dalarna 0771-62 62 62.