• Arrangör

Live Nation

Efter 17 års tystnad släppte Saint Vitus 2012 den bejublade skivan Lillie: F-65. Nu är det klart att de amerikanska doomlegendarerna kommer till Sverige och Stockholm. Den 29 mars spelar bandet på Nalen, med sig har man sjuttiotalsdoftande Mos Generator som support. Biljetterna finns till försäljning från och med i dag.  

Inspirerade av bland andra Black Sabbath startades Saint Vitus 1978 i Los Angeles. Åtta studioalbum senare har bandet med sitt melankoliska och ödsliga sound varit ett av de mest stilbildande inom doomgenren.

2012 släppte Saint Vitus den extremt efterlängtade skivan Lillie: F-65 efter 17 års tystnad. Ett album som fick ett mycket gott mottagande från såväl kritiker som fans och Pitchfork som delade ut en åtta av tio i betyg beskrev till exempel spåret Blessed Night som ”a pitch-perfect example of Sabbathian doom”.

Även om musiken präglas av förtvivlad dysterhet står Saint Vitus för excentriska och explosionsartade liveframträdanden. Att ta sig till Nalen den 29 mars bör därför ses som en självklarhet.

Datum

29.3 Stockholm, Nalen (Klubb Püssy A Go Go)

Biljetter

Biljetterna kostar 195 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se ochNalen.com

saintvitus