Jag är Sajko. Jag är ett kreativt geni. Sorry, men det är sant (detsamma gäller samtliga verksamma på denna site). Jag är skribent på Access: Rock men min skaparlust sträcker sig egentligen bra mycket längre än det skrivna ordet. Ibland känns det som att ord inte ens är ett tillräckligt medium. Jag får stundtals lust att beskriva mina musikupplevelser med pensel istället för tangentbord, men det slutar trots detta alltid i målande beskrivningar. Kanske är det bäst så, men jag ska prova någon gång och se om ni fattar – hey, en bild säger väl mer än tusen ord ändå?

Självporträtt med bläck och fineliners.

Min kreativa ådra får sitt utlopp via en bred repertoar av verktyg: kulspetspenna, kol, bläck, mascara, symaskin, oljefärg, vattenfärg (ja, ni vet sådana där plakatfärgspuckar som barn använder, those are my weapon of choice), sticknålar, krympplast, blyerts, torrpastellkritor, lera, ståltråd, ja men seriöst. Allt (nästan). Jag har gått kurser i såväl teckning/målning som vävning, träformgivning, metallhantverk, textiltryck, keramik, skulptur och grafisk design och har dessutom en tendens att tycka att allt går att göra om en bara vill. Det kanske inte blir rätt, men det blir ju någonting? Ett av de få medium jag knappt alls arbetar med är fotografi, men ingen som hittat hit kan ju ha missat att det finns en hel hög sjukt begåvade fotografer här som håller med den varan.

Eftersom det här är min egen sida på Access: Rock kommer inläggen här bland annat att handla om mitt visuella kreativa uttryck, i olika former. Ni kommer att märka att min konst är ganska mörk, både visuellt och tematiskt. Därför går den bra ihop med den mörka och hårda musik jag gillar. Kanske är det därför jag brinner lite särskilt för visuell förpackning av ljud – skivomslag, logotyper och så vidare. Många av de teman som är vanliga i den musik jag lyssnar på har jag dessutom märkt gör sig ypperligt på papper/duk. En gång när jag arbetade på ett uppdrag till ett band som faktiskt var på den gladare skalan (hör och häpna) blev jag anklagad för att vara för metal i min konst. Det kan vara något av det finare jag fått höra.

Jag finns på Facebook, Instagram och tumblr. Följ mig in i mörkret.

Version av Access: Rock-logotypen med bläck, mascara och eyeliner.