Seventribe

All Systems Go:

”Seventribe är en 8-personer stark armé från Västerås som levererar en kompromisslös blandning av metal och hardcore. Bandet har hittat en stark symbios mellan melodier och tunga breakdowns som är minst sagt medryckande. Kollektivet kännetecknas av starka låtar och en explosiv liveshow som lämnar få oberörda, gång på gång…

I dagsläget har Seventribe precis färdigställt en ny EP som släpps den 22 mars 2013 via det tyska skivbolaget Redfield Records/ Digital som har givit ut skivor med bl.a. Eskimo Callboy, The Blackout Argument, We Came As Romans. EPn är ett 5-spårigt alster vid namn ”Reborn” och är ytterligare ett bevis på att Seventribe är ett fruktansvärt kompetent band som dessutom imponerar stort i livesammanhang. ”Reborn” visar Seventribes styrka, att blanda tung och ösig metal med melodiösa slingor som gör det omöjligt att stå still. Släppet följs upp av en turné i Europa strax innan sommaren och spelningar och festivaler i Sverige är bokade och annonseras inom kort!

”Reborn” mixades av Aaron Smith (Jeff Loomis, 7 Horns 7 Eyes, Into the Flood) och mastrades av Thomas “Plec” Johansson (Scar Symmetry, Watain, Mors Principium Est).”

seventribe.com

facebook/seventribe

 

Nu var det ett tag sedan men vi delar videon nedan så då delger vi även den uppdaterade laguppställningen:

Mike JR, Moe Fury, Davey Minor, Handsome,  D-Man,  Mike Thaison, Andy Hollow och Kid Bondage.