Ny singel:BonafideDoing The Pretty, enligt Viktor Skatt
Release: 2012-05-21
Rootsy/Warner (Scandinavien) & Off Yer Rocka (internationellt)
.
Idag, den 21 maj 2012, är det dags för världen att få ta del av Bonafides första singel från den kommande plattan Ultimate Rebel.
Den som trodde att Bonafide tappat hungern med framgången tror fruktansvärt fel, låten Doing The Pretty är en sann rökare som avverkas i 180 km/h!
Niklas ”Skövde” Matsson drar igång låten med sitt härligt luftiga och tungt producerade trumdriv, ackompanjerad av sina vapendragare Pontus Snibb (gitarr, leadsång), Mikael Fässberg (gitarr) och Martin Ekelund (bas).
Något som verkligen spelar Bonafide i händerna är att Pontus dessutom är en trummis av rang, vilket ger bandet ett fantastiskt rytmiskt tänk i sitt låtskrivande och möjliggör det sväng som de gjort sig kända för.
Man kan inte anklaga bandet för att bryta ny mark, men man har hittat ett vinnande koncept som man gång på gång förädlar. De är begåvade med en av Sveriges starkaste rockröster genom tiderna och genom sitt eviga lirande har de spelat ihop sig till ett snortajt Rock N’ Roll-monster som fullkomligt massakrerar allt som kommer i deras väg.
.
Sweden Rock festival blir nästa tillfälle då undertecknad får möjlighet att se Bonafide, redan nu börjar jag putsa bootsen och klippa till jeansvästen för detta blir ett riktigt fältslag.
Som Bon Scott sjöng år 1976: there’s gonna be some rockin’!
.
Betyg: 8,5/10
.
Köp via Rootsy: rootsy.nu/Doing The Pretty
Lyssna och köp via Spotify: spotify.com/Doing The Pretty