ssss

Arvika-bandet Enforcer är aktuella med den nya singeln Mesmereized By Fire, bandets första släpp sedan de skrev på för Nuclear Blast Records. Via skivbolagets hemsida kan man ladda ner låten gratis.

Bandets förra skiva, Diamonds från 2010, var skivan som verkligen fick stenen i rullning. De har turnérat flitigt med andra storheter som t.ex Angel Witch, Bullet och Airbourne. Asien, Europa och Nordamerika är kontinenter som fått njuta av Enforcers energiska heavy metal.
Under hösten 2012 spelades bandets tredje fullängdare, Death By Fire, in.

Mesmerized By Fire är den första låten bandet släpper som kvartett, då Olof Wikstrand sedan en längre tid både sjunger och spelar gitarr. Sångmässigt är han i superform, inga anmärkningar alls.
Låtens sound tar vid där Diamonds slutade, inget fan lär bli besviket och bandet håller samma höga kvalitet som alltid.
Det stora utropstecknet är produktionen, jag älskar verkligen det jag hör!
Jag har jättesvårt för den tunna produktionen på mästerverket Diamonds, tyckte fram tills nu att den fläskigare ljudbilden från debuten Into The Night (2008) passade bandets material bättre.
Till Death By Fire har man dock lyckats få till fylligare gitarrer och ett mycket fetare sound, utan att på något sätt kompromissa. Gitarrljudet är lika rått som på föregångaren, men mycket större. Det tveklöst bästa soundet de haft hittills.

Joseph Tholl och Olof Wikstrand har jobbat ihop under många år, vilket absolut hörs när man lyssnar på singeln. Jonas Wikstrand driver på helt mästerligt på sedvanligt sätt och Tobias Lindqvist visar återigen att han har några av Sveriges snabbaste fingrar på sin högerhand.
Trummorna är större och inte lika (jämförelsevis) torra som på föregångaren. Man har verkligen kommit in på rätt spår.

Enforcer är tillbaka och jag kan inte göra annat än att hylla dessa heavy metal-hjältar, som jag varit helt såld på sedan de släppte sin debut.
Låten är pang på och det är inga utsvävningar, så som man hade kunnat vänta sig av en singel. Ska bli väldigt intressant att höra hela skivan.

Betyg: 8,5/10

Skribent: Viktor Skatt

Lyssna på låten via YouTube