Lightning Records

Sedan 2003 har småländska The Scams levererat högkvalitativ Rock N Roll till det svenska folket och världen. I dagarna släpps titelspåret ifrån deras tredje platta, Bombs Away. Skivan släpps den 14 september i Växjö (Folkparken) på ett gemensamt releaseparty med Bullet som samtidigt släpper sin fjärde fullängdare Full Pull. Detta missas ej av undertecknad.

2010 års Rock And Roll Krematorium verkar, att döma av singeln Bombs Away, få en extremt värdig uppföljare.
Låten inleds med ett klassiskt The Scams-riff över en tuggande rytmgitarr, innan det hela bryter loss i ett sedvanligt pulserande Rock N Roll-monster.
Produktionsmässigt tyckte jag att Rock N Roll Krematorium var lite väl tunn, men nu är det både klös i gitarrerna och fläsk i rytmsektionen så det står härliga till!
Kriss Biggs (bas)  och Tobias Ander (trummor) låter maffigare ihop än någonsin och Daniel Kvist sjunger helt superbt.
Bombs Away är även första inspelningen med Linus Olsson på gitarr, och det verkar som att hans inträde har varit en riktig vitamininjektion i bandet då riffen är sylvassa och vältajmade till tusen.

The Scams har länge varit ett av mina favoritband i Sverige, förhoppningsvis fortsätter det att vara så i många år framöver. Bandet peakar gång på gång, vilket glädjer mig något enormt.
Nu ser jag fram emot höstens spelningar då man förhoppningsvis får höra en salig blandning av nytt och gammalt.

Releasepartyt för Bombs Away äger som sagt rum i Folkparken i Växjö den 14 september, där man även får se Bullet och Screamer leverera hårdrock av högsta klass. Biljett köper du här.

Betyg: 8,5/10

Skribent: Viktor Skatt