I början av augusti i år släckte Sparzanza sina sociala medier med mörka bilder där det stod ”THE END”. Sedan dess spekulerade fans i om bandet valt att lägga ner, om det är namnet på en ny release eller om jordens undergång är nära. Sanningen är att bandet gjorde exakt det som det nya albumet heter, nämligen ”Announcing The End”.

Första singeln från albumet, ”Vindication” har fått mer än 285 000 Spotify streams på några veckor. Till den andra singeln ”Announcing The End” gjordes en musikvideo med inspiration från den nya filmen Blade Runner 2049 där bandet tog Hollywood till hemstaden Karlstad med inhemska miljöer och skådespelare från staden. Nu släpps den tredje singeln ”The Trigger” den 10 november genom Despotz Records.

”Precis som albumtiteln ”Announcing The End” så handlar även ”The Trigger” om slutet, i det här fallet om att ta slut på en svår situation och gå vidare. Soundet tar oss tillbaka till våra rötter med mer stoner- och 70-talsrock.”// Sparzanza

Sparzanza har kommit till den punkt i karriären där en ny form var tvungen att träda fram. Med en gedigen karriär bakom sig fanns det nu utrymme för att testa nya grepp och låta fler ta del av den kolossliknande ljudvägg som varit bandets signum sedan ”Banisher of the light” (2007).

Sparzanza gör på sitt åttonde album det som de längtat efter i många år. Släpper tyglarna. Flyger utan livlinor. Knyter nävarna. Gör allt på det sätt som passar dem bäst. ”Announcing The End” är första delen i den nya historien om Sparzanza.

De har skrivit ”Announcing The End” med kraftiga ambitioner och med nytt skivbolag, bokare och ett PR-maskineri med trådar längre än någonsin har Sparzanza siktet inställt på USA.

Turnédatum:
15 NOV Sparzanza – Henry’s Pub, Kuopio
16 NOV Sparzanza – Gong, Turku
17 NOV Sparzanza – Elmun Baari, Helsinki
18 NOV Sparzanza – Olympia, Tampere
5 DEC Sparzanza + Amaranthe – Garage, Bergen
6 DEC Sparzanza + Amaranthe – Folken, Stavanger
7 DEC Sparzanza + Amaranthe – Gregers, Hamar
8 DEC Sparzanza + Amaranthe – Rockefeller, Oslo
29 DEC Sparzanza + Sator – Nöjesfabriken, Karlstad
Fler datum tillkommer!

sparzanza.com