Live Nation

Steve Harris spelar i utvalda europeiska städer i början av 2013

Steve Harris kommer nästa månad att besöka 14 länder och 24 städer i Europa med sitt soloprojekt British Lion. Turnéstarten sker i Portugal den 21 februari. Som en stor överraskning

för många tar Iron Maidens basist, grundare och ledare för första gången en tillfällig paus från bandet och ger sig ut på en fullskalig klubbturné i Europa (se fullständigt schema nedan). Den 12 mars kommer bandet till Malmö och KB, den 13 mars till Göteborg och Brewhouse för att avslutningsvis göra en spelning i Stockholm och Klubben den 16 mars. Biljetterna släpps onsdag den 16 januari.

Steve säger: ”Jag älskar att turnera och att spela och jag är väldigt förväntansfull inför att turnera med British Lion. Det är fantastiskt att återigen gå ut på scenen och få uppleva intensiteten på mindre klubbar och närheten till fansen. Jag tror att fansen också kommer att uppskatta det. Det är spännande att gå tillbaka till ursprunget och det kommer att bli otroligt. Vi kommer att göra klubbspelningar i hela Europa – en riktig klubbturné med klubbgigs till klubbpriser, det kommer att bli varmt, svettigt och högljutt. Eftersom vi är nystartade har vi ingen aning om hur många som kommer att dyka upp på konserterna, och därför besöker vi mindre ställen och försöker ha så låga biljettpriser som möjligt.

Jag har känt grabbarna i bandet länge. De är inte bara väldigt duktiga musiker utan även goda vänner, något som är tur eftersom det här har varit ett pågående projekt i flera år. De har verkligen haft tålamod med mig, jag är ju så upptagen med Maiden att jag inte har så mycket tid till annat. Därför känns det väldigt bra att få möjligheten att ge sig ut och göra de här konserterna. Skivan har fått ett väldigt gott mottagande och jag tror att det kommer låta fantastiskt live. Vi ska verkligen se till att ha riktigt roligt på den här turnén.”

British Lion är Steves debutskiva vid sidan av Iron Maiden och släpptes av EMI i slutet av september 2012. Utöver Steve återfinns Richard Taylor på sång, David Hawkins och Grahame Leslie på gitarr samt Simon Dawson på trummor. Den tio låtar starka skivan mixades av Kevin Shirley (Maidens långvariga producent) och har i musikpressen beskrivits som ”briljant” och en ”vildsint triumf med hjärta”. Även om musiken har Steves egensinniga prägel på sig är soundet helt olikt Iron Maidens. Därför kommer fansen att få en helt ny upplevelse när de hör låtarna live.

Datum

Februari 2013
21.2 – Portugal, Porto, Hard Club
23.2 – Spanien, Madrid, La Riviera
24.2 – Spanien, Barcelona, Salamandra
26.2 – Schweiz, Zürich, Komplex
27.2 – Italien, Milan Live Club
28.2 – Italien, Rom, Orion

Mars 2013
2.3 – Tyskland , Nürnberg, Rockfabrik
3.3 – Tyskland, München, Backstage Halle
5.3 – Tyskland, Stuttgart Lka
7.3 – Österike, Wien Arena
9.3 – Tyskland, Cologne, Live Music Hall
10.3 – Tyskland, Berlin, Columbia Club
12.3 –  Sverige, Malmö, KB
13.3 – Sverige, Göteborg, Brewhouse
14.3 – Norge, Oslo, Rockerfeller
16.3 – Sverige, Stockholm, Klubben
18.3 – Finland, Helsingfors, Cirkus
22.3 – Holland, Amsterdam, Melkweg
23.3 – Belgien, Vosselaar, Biebob
24.3 – Frankrike, Paris, La Trabendo
26.3 – England, London, O2 Academy Islington
27.3 – England, Birmingham, O2 Academy 2
29.3 – Skottland, Glasgow, Garage
30.3 – England, Manchester, Club Academy

Biljetter

Malmö: Biljetterna kostar 295 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se,Kulturbolaget.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

Göteborg: Biljetterna kostar 295 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se,Kulturbolaget.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

Stockholm: Biljetterna kostar 330 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se,Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud, ingen försäljning via ATG-ombud.

Steve Harris - British Lion