• Arrangör

Stiftelsen

logo-header

För drygt en månad sedan kunde vi meddela att omåttligt populära Stiftelsen ger sig ut på en turné i samband med att nya minialbum vid namn ”DOPET” släpps den 30 oktober. Biljetterna till turnén har gått åt med rasande fart, så det är sjukt kul att vi nu kan berätta att bandet förlänger den tänkta höstturnén och adderar spelningar i Halmstad, Umeå och Sundsvall. Biljetterna släpps till försäljning på måndag den 7 oktober.

Stiftelsen har sedan sitt hyllade debutalbum ”Ljungaverk” nått så många framgångar och belönats med så mycket guld och platina för både album och singlar att vi nästan helt tappat begreppet över vad alla dessa bemärkelser egentligen innebär. Stiftelsen har verkligen blivit ett band av folket vilket har blivit väldigt tydligt på kort tid genom utsålda konserter, turnéer och en hedervärd Grammis för ”Vart jag än går” som av svenska folket blev utsedd till årets låt. Att deras låtar har streamats mer än 70 miljoner gånger får anses vara ett utropstecken starkt nog för denna tes.

När Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson startade projektet Stiftelsen var det nog ingen som var förberedd på vilket gensvar första singeln, Vart jag än går, skulle få. Låten var förra årets mest spelade låt och har sålt hela 7xPlatina, vilket på ren bondsvenska betyder att den som singel passerat 280 000 ex.

Trots en fullspäckad vår och sommar, med både guld- och platinaregn samt en succéturné, så har alltså Stiftelsen hunnit med att vara produktiva i studion. Första smakprovet på kommande album ”DOPET” blev singeln ”En annan värld” som nådde oss i somras. Med denna satte Ljungverkssönerna ner foten direkt och visade att tidigare framgångar med inte var någon engångsföreteelse. ”En annan värld” blev omedelbart en hit och sålde snart platina även den.

I veckan släppte bandet ett kort smakprov på en andra singel vid namn ”Utanför din dörr” via Youtube och lovade att skicka upp singeln innan albumreleasen om den fick 75 000 visningar. I vanlig ordning när det kommer till det här bandet skedde detta på rekordtid. På mindre än 36 timmar hade gränsen passerats och bandet lade genast upp låten – till fansens stora glädje – för allmänt lyssnande via sin välbesökta Facebook-sida.

Nu väntar alltså en ytterst spännande höst för de samspelta barndomskamraterna från Ljungaverk, och inte minst för Stiftelseåhörarna. Turnépremiären sker i Karlstad den 8 november.
Länkar
Spotify

Facebook
Hemsida

Datum

8.11 – Karlstad, Nöjesfabriken
9.11 – Örebro, Conventum
15.11 – Helsingborg, Helsingborg Arena
21.11 – Stockholm, Annexet
22.11 – Kalmar, Sandra
23.11 – Norrköping, Flygeln
28.11 – Göteborg, Lisebergshallen
29.11 – Malung, Folkets Park Orrskogen
30.11 – Bollnäs, Tuppens Danskrog
5.12 – Gävle, Gasklockorna
6.12 – Borlänge, Liljan
7.12 – Piteå, Norrmalmia
12.12 – Malmö, KB
14.12 – Halmstad, Parken  – Nytt datum
10.1 – Umeå, Idunteatern – Nytt datum
11.1 – Sundsvall, Sporthallen – Nytt datum
Fler datum kan tillkomma.

Biljetter till respektive konsert hittas på Livenation.se