Sting2013

Vi har härmed nöjet att bekräfta att Sting kommer att spela många av sina största hits, avskalat med ett 5-manna band, vid en konsert på Liseberg den 3 juli och Dalhalla den 4:e juli. 

Efter succen med den både av kritiker och publik rosade Back To Bass 2011-2012 world tour som inkluderade konserter i Stockholm och Göteborg i februari förra året, kan vi nu meddela att turnén nu kommer att fortsätta den här sommaren och återvänder till Sverige i juli.

Kompositör, sångare, författare, skådespelare och aktivist – Sting föddes i Newcastle, England innan han 1977 flyttade till London för att bilda The Police med Stewart Copeland och Andy Summers. The Police släppte 5 album och belönades med sex Grammys. Som soloartist har han släppt 13 album. Sting har sålt närmare 100 miljoner skivor med sitt kombinerade arbete med The Police och som solo artist och har belönats med ytterligare 10 Grammys, en Golden Globe, en Emmy samt tre Oscarnomineringar.

Vi är enormt glada att återigen hälsa en av världens mest berömda musiker välkommen till Sverige.

”Det här är en drömbokning”, säger Jill Sand, programansvarig för Dalhalla.
Sting i kombination med Dalhallas unika spelplats kommer att bli magiskt”, avslutar hon.

”Jag är oerhört stolt över att vi kan presentera en fantastisk musiker och artist som Sting på vår scen samma år som Liseberg fyller 90 år. Jag har personligen alltid älskat hans arbete, ända sedan hans tidiga dagar med The Police och nu hans många solo hits”, säger Per Alexanderson, underhållningschefchef på Liseberg.

Datum

3.7 – Liseberg, Göteborg
4.7 – Dalhalla, Rättvik

Biljetter

Biljetterna till Dalhalla släpps den 31/1 kl.10.00 och finns tillgängliga på www.dalhalla.se samt hos lokala ombud.
Medlemmar i Stings fanclub kommer att ha möjlighet att köpa biljetter före allmänheten på www.sting.com.
Inget förköp till konserten på Liseberg. 90 kr för entré till parken, alt. 200 kr för årskort.