Release: 6/8 – 2021

Bolag: Sleaszy Rider SRL

Black metal har genom åren varit ganska stort i Grekland och det är just härifrån det grekiska black metal-bandet Sulferon härstammar från. Calelesti Irrumator är bandets 8:e platta sedan starten 2002 och personen som står bakom enmansprojektet är Typhonas.

Thyphonas ackompanjerar smattrande traditionella blastbeats genom programmerade trummaskiner med en vass matta av snabba gitarriff. Det som vevas fram är primitiv old school black metal med tydliga influenser från 90-talet. Tyvärr följer också med detta till del den ljudbild som ibland har präglat ett antal inspelningar inom genren under åren. Helt enkelt låter det lite burkigt, tunt och platt. Texterna präglas av ockulta och sataniska inslag som sig bör och bjuder på lyriska titlar som Christcunt och Halo of Shit. Med på plattan finner vi också en “hyllning” till Marduk i form av coverspåret Throne of Rats. Bitvis kan vi höra olika atmosfäriska inslag i form av samplingar och klaviatur. Men som bäst skulle jag säga att det låter det när dessa utsvävningar undviks helt. Favoritspåret på plattan är Blessed by Satan Himself

Är detta min kopp te? Nej, det kan jag inte säga. Det är inte ofta jag är sugen på Earl Grey på påse. Jag saknar den finess jag finner hos andra band som t ex Emperor, Mayhem och Immortal och jag har alltid gillat en lite fetare ljudbild. Värt att nämnas är att Typhonas har en schysst growl, även den mer pitchade. Och vid de tillfällen när partier tightas till och det går snabbt, ja, då låter det faktiskt helt ok. 

4/10

Skribent: Sara Sundström