• Festival

SRF

Sweden Rock Festival har lagt till ett band till sin repertoar inför 2014-års festival. Senaste tillskottet är Volbeat.

Såhär skriver festivalen via sin hemsida:
Danska Volbeat har, bland mycket annat, bevisat två viktiga saker. Originalitet lönar sig, och även i vår tid är det möjligt för en artist att bli riktigt, riktigt stor.

I hemlandet slog Volbeat igenom redan med debutalbumet The strength/The sound/The songs (2005). Sedan dess har bandet inte upplevt ett enda bakslag i karriären. Vart och ett av albumen – Rock the rebel/Metal the Devil (2007), Guitar gangsters & Cadillac blood (2008), Beyond hell/Above heaven (2010) och Outlaw gentlemen & shady ladies (2013) – har sålt bättre än det föregående. I dag är Volbeat stora på båda sidor av Atlanten och ett arenaband i Europa.

Vilket är då deras framgångsrecept? För det första är grundidén för musiken smart och säljbar – Johnny Cash möter Metallica, med allehanda kryddningar från svängig rotrock och brutal metal. För det andra är bandledaren Michael Poulsen (ex-Dominus) både en genial låtskrivare och utomordentlig frontman med enastående publikkontakt. SRF-publiken, som följt bandet och sett det växa, är mycket medvetna om detta – och Volbeat är inför 2014 det fjärde mest önskade bandet på festivalens hemsida (slagna endast av ständiga giganttrojkan AC/DC, Iron Maiden och Metallica).
Många lär ha förutsett det och nu ska det ske: Michael Poulsen, gitarristen Rob Caggiano (ex-Anthrax), basisten Anders Kjølholm och trummisen Jon Larsen blir ett av huvudbanden på SRF 2014, som några av nuets och framtidens superstjärnor.