Teddybears_CactusFoto_JonasPersson_Malmöfestivalen_4

Lördagen den 6 september är det dags för Festival för 17 på Nytorps Gärde i Johanneshov (ligger mellan Björkhagen/Kärrtorp/Enskededalen). Festivalen syftar till att belysa människors lika värde och arrangeras med gemensamma krafter av dem som bor längs med tunnelbanans linje 17.

Festivalens projektansvarige Anjana Saltas kommenterar: ”Vi kände att vi behövde göra något nytt inte bara ordna demonstration efter demonstration. Vi vill uppmärksamma kulturen, alla olika kulturer som finns i vårt land. Just nu finns det partier i riksdagen som vill lyfta fram en kultur framför andra, och vi valde att ha vår festival så nära valet som möjligt. För oss var det även viktigt att kunna bjuda på ett evenemang som inte kostar något för besökarna och det har vi lyckats med genom att flera av områdets affärsidkare är med som sponsorer samt artister, musiker och teknikcrew medverkar utan ersättning”

Teddybears har tidigare visat att de tar ställning, bland annat nyligen då de utövade sina demokratiska rättigheter i TV-programmet Sommarkrysset genom att bära T-shirts med budskapet ¨

SD = Rasister.

Jocke Åhlund från Teddybears kommenterar: ”Att vi brinner för de här frågorna kanske inte kommer som en nyhet men att vi bjuder på en gratiskonsert borde ju vara det. Vi känner att det här är årets absolut viktigaste spelning för oss och har tänkt ösa på med en fet show! Det är så otroligt viktigt att vi alla ställer oss upp och säger vad vi tycker i de här frågorna nu, med det stundande valet och de obehagliga politiska strömningar som börjat göra sig alltmer påminda. Vi vill visa vår solidaritet med dem som har det svårt och kommer hit, visa att vi välkomnar dem, visa att vi vill leva i ett samhälle där vi ställer upp på varann.  Vi måste ta i nu, och göra våra röster hörda, vi är många, många fler, mycket starkare än rasisterna och vi skriker fan så mycket högre och det ska vi visa tillsammans nu!”

Den 6 september kl. 20:00 går Teddybears på scenen och bjuder på en historisk konsert!