• Festival

Bråvalla

Bråvalla Festivalen:

”Idag är vi otroligt glada över att kunna presentera en exklusiv spelning med en av Sveriges största artister genom tiderna i Norrköping i sommar. Thåström kommer endast att göra en enda spelning under 2013 och den gör han på Bråvalla Festival.

 

Det är egentligen en skymf att försöka summera Joakim Thåströms genomslag på den svenska musikscenen i ett par meningar, men Ebba Grön och Imperiet kan ni istället läsa om i historieböckerna. Thåströms soloprojekt är det vi kommer få uppleva på Bråvalla Festival vilket är något av det bästa vi har i Sverige idag, både studio- och livemässigt. Solokarriären började 1989 med den självbetitlade skivan Thåström, följdes upp av Xplodera mig 2000 och lades sedan på hyllan i åtta långa år. Istället reste Thåström till Amsterdam för att spela tung industrirock i bandet Peace, Love and Pitbulls och komma bort från kändisskapets baksida. 1999 saknade han Sverige, modersmålet och solokarriären, vilket resulterade i skivan Det är ni som e dom konstiga, det är jag som e normal. Soundet innehöll ingredienser av industrirock, fantastiskt textförfattande och melodramatiskt mörker. Förstaplatsen på albumlistan togs över snabbt och Rockbjörnen tilldelades för årets bästa skiva. Sedan dess har priserna haglat, försäljningssiffrorna skjutit i höjden och kritikerna jublat. Förra året släppte Thåström sitt sjunde studioalbum, mästerverket Beväpna dig med vingar, som hyllades unisont av en enig kritikerkår och befäste honom ytterligare som en av Sveriges största artister genom tiderna. Därför är vi väldigt glada över att kunna välkomna Thåström till Norrköping i sommar.

 

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Volbeat, Mando Diao Armin van Buuren, In Flames, Stone Sour, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Belle & Sebastian, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl.Fler akter tillkommer. Biljetter säljs viawww.eventim.se/bravalla

 

Thåström

Foto: Access: Rock’s Madman 2012