Brittiska The Darkness, som tog över världen 2003 med sin glammiga spandex-rock och falsettsång, kommer till Sverige för två konserter i februari. Förra sommaren återförenades de efter fem års uppehåll och spelade på Getaway Rock i Gävle, och i augusti i år öppnade de för Lady Gaga i Globen. Nu med nya albumet Hot Cakes i ryggen kommer de äntligen hit för två egna klubbkonserter!

Den 17 februari spelar de på Tyrol i Stockholm och den 22 februari på Trädgår’n i Göteborg. Biljetterna släpps nu på fredag den 9 november kl 9.00

The Darkness startade år 2000 i Norfolk, England av sångaren Justin Hawkins och hans gitarrspelande bror Dan Hawkins. Tillsammans med bassisten Frankie Poullin och trummisen Ed Graham utgör de originaluppsättningen av det band som några år senare skulle ta världen med storm.

2003 släpps The Darkness debutalbum Permission To Land och succén är ett faktum. Ett band tydligt influerade av 70-talsglam i spandexbyxor och fjäderboa från England, och med en sångare som lyckas ta toner ingen annan lyckas med, hamnade direkt på topplistorna i Europa och runt om i världen. Låtar som I Believe In A Thing Called Love, Growing On Me och Love Is Only A Feeling med tillhörande färgstarka musikvideor satte standarden och visade att man inte längre var tvungen att ha jeans, t-shirt och popfrisyr för att va ett band från England som slog igenom ordentligt. Albumet sålde över 4 miljoner exemplar.

Två år senare, 2005, släppte de den inom musikvärlden erkänt svåra andra skivan. One Way Ticket to Hell …and Back som albumet hette levererade inte lika många topplisteplaceringar som debuten, men titelspåret One Way Ticket blev en enorm hit, inte minst här i Sverige.

Efter flitigt turnerande världen över, både efter första och andra skivan, började livet som rockstjärna tära på bandet, inteminst sångaren och frontfiguren Justin Hawkins som 2006 tvingades lägga in sig själv på behandlingshem. Innan dess hann man annonsera att ett tredje album var på väg, och när världen i oktober 2007 fick det definitiva beskedet att Justin lämnat bandet och att The Darkness därmed var upplöst var det många som blev besvikna. Men förra året, i sin originaluppsättning, kom de tillbaka och gjorde en hyllad turné. LA Times beskrev dem då med orden “…heroically reunited, with a returned sense of fun and still this millennium’s most multi-dimensionally entertaining live rock show.”

Nyligen släpptes det enormt efterlängtade tredje albumet Hot Cakes, och som en följd av detta får vi alltså äran att bjuda på två Sverige-konserter.

Datum
17.2 – Stockholm, Tyrol
22.2 – Göteborg, Trädgår’n

Biljetterna kostar 350kr + serviceavgift och säljs via LiveNation och Ticnet.