TSOOL

För ganska precis ett år sedan tog The Soundtrack Of Our Lives ett defintivt farväl genom att spela alla sina sex album i tur och ordning sex kvällar i rad på Södra Teatern i Stockholm. Bandets 18 år långa resa kunde knappast fått ett mer välregisserat slut, hyllningarna från publik och media var översvallande och det blev sex oförglömliga kvällar tillsammans med ett av Sveriges största rockband genom tiderna. Karriären kröntes också med en Grammis i kategorin Årets Rock för albumet Throw it to the universe i februari 2013.

För bandets karismatiske frontfigur Ebbot Lundberg blev vilan kort och fokus kunde nu helt läggas på solo karriären, det här här är en man med minst sagt många järn i elden. Under det här året har han bl.a hunnit med att släppa en EP, sjungit med det legendariska bandet Love och åkt på turné med Weeping Willows. Och förstås medverkat i Så mycket bättre som han slutligen tackade ja till och som han absolut inte ångrar utan snarare ser som något av det roligaste han gjort.

I lördags var Ebbot sist ut att ha sin egen dag och vi fick höra Så mycket bättre gänget ta sig an Ebbot och Soundtracks dynamiska rocklåtar på ett enastående sätt. För er som vill höra orginalen och en massa andra fantastiska låtar rekommenderas The Soundtrack Of Our Lives nya samlingsalbum Rest In Piece 1994-2012 som släpps i mitten av januari. Dubbel CD-n innehåller hela 38 TSOOL klassiker handplockade av Ebbot själv att njuta av både för nya och gamla fans.

”Vad gäller samlingsplatta med TSOOL så är det svårt att riktigt göra en Best Of. För att inte säga omöjligt. Detta är snarare en generös inkörsport till alla de plattor som bör avlyssnas kronologisk ordning”. Vad The Soundtrack Of Our Lives strävade efter var inte att ”bli stora” under sin livstid utan snarare i framtiden”. – Ebbot

CD 1
1. Lifeline 
2. Firmament Vacation
3. Lost Prophets In Vain 
4. Sister Surround 
5. Legend In His Own Mind 
6. You Are The Beginning 
7. Borderline 
8. Instant Repeater 99 
9. Just A Brother 
10. Tonight 
11. Galaxy Gramophone 
12. Grand Canaria 
13. Mind The Gap 
14. A Room Without A View 
15. Dow Jones Syndrome 
16. Nevermore 
17. We´ll Get By 
18. Babel On 5.00 (edit version)
19. What’s Your Story 
20. The Passover

CD 2
1. Mantra Slider
2. Bigtime 
3. The Ego Delusion 
4. Confrontation Camp 
5. Black Star 
6. Utopia 
7. The Flood 
8. Pass Through Fear 
9. Believe I’ve Found 
10. Thrill Me 
11. Second Life Replay 
12. Still Aging 
13. From This Moment 
14. Jehova Sunrise 
15. Broken Imaginary Time 
16. Throw It To The Universe 
17. Flipside
18. Shine On