• Arrangör

TheSwordPress

Austin, Texas är för många känt som ”The Live Music Capital of the World” och en bra representant för den titeln är metalbandet The Sword, som kontrollerat konsertlokaler i över 10 år. Nu kommer bandet till Sverige för tre spelningar i sommar!

Biljetter släpps onsdag 3 juni kl. 09.00 på www.LiveNation.se

Texasbandet har varit aktiva sedan 2003 men det var först 2005 som man slog igenom, mycket tack vare ett hyllat uppträdande på South By Southwest (SXSW) i hemstaden Austin. Det var bl.a. genom en senare rekommendation av Lamb of God-gitarristen Mark Morton som bandet till slut signades till det New York-baserade Kemado Records. Debutalbumet Age of Winters släpptes 2006 och hyllades av kritiker och fans likaså.

Efter fyra album och musik som rör sig mellan doom metal och stoner metal har The Sword snabbt byggt upp en stor fanbase – även långt utanför hemstaden Austin. Bandets influenser och inspiration har kommit från akter som Black Sabbath, Slayer, Sleep och Led Zeppelin. Det är inte heller sällan som bandet liknats vid just Sabbath t.ex. och man har även turnerat med band som Metallica och Year Long Disaster vid flera tillfällen.

Lett av sångaren/gitarristen John ”J.D.” Cronise kommer bandet till Sticky Fingers i Göteborg den 23 augusti, Debaser Strand i Stockholm den 27 augusti och 28 augusti i Kulturbolaget i Malmö! Missa inte!

www.theswordofficial.com

Datum

23.8 – Göteborg, Sticky Fingers
27.8 – Stockholm, Debaser Strand
28.8 – Malmö, Kulturbolaget