• Arrangör
  • Video
The Heard
– Tower of Silence –
Directed by Damón Zurawski & Johan Bååth

I Östersjöns mörka, djupa vatten finns det en ö. En väldigt märklig ö. Vid första anblicken tycks den vacker och rogivande, rent av idyllisk. Men öns förföriska krafter är inte bara goda…

”Inspirationen för den här låten kommer från den uråldriga religionen Zoroastrism, där utövarna tog sina döda till ett ’tystnadens torn’ där de döda skulle vila innan de begravdes” // The Heard.

The Heards debutalbum ”The Island” kretsar kring karaktärerna och platserna på den här mystiska ön. ”The Island” är ett konceptalbum där lyssnaren får lära känna en ö som ligger någonstans mellan dröm och verklighet, en plats där både det vardagliga och övernaturliga får rum. Där finns både kärlek och sorg, livskraft och dödslängtan.

Med rötterna stadigt förankrade i hårdrocken låter The Heard musiken växa vilt och genreöverskridande. Resultatet är ett dynamiskt album som inte väjer för varken det tunga och hårda eller det mjuka och skira.

– ”The Island ”är ett drömprojekt! Jag, Ida och Nicki har ju spelat tillsammans sen tonåren och har länge haft tankar på att ta ut svängarna mer i vårt låtskrivande. Så det var ju fantastiskt att börja spela med Skinny och Pepper som var helt med på de noterna. The Heard är något helt annat än det vi har gjort tidigare och det har varit otroligt spännande att göra ett konceptalbum. Det har varit en härlig verklighetsflykt för oss under skapandet av skivan. Vi älskar vår märkliga, övernaturliga ö-värld och vi hoppas att de som lyssnar kommer att trivas lika bra som oss på ön”, säger Klara, gitarrist i The Heard.

Se The Heard live på Debaser, event här

The Heard startades 2016 av Klara, Ida och Nicki när deras tidigare band, Crucified Barbara upplöstes. Tillsammans med Skinny Kangur som vi tidigare känner igen från Deathstars och sångerskan tillika Stockholms okrönta burlesque-drottning, Pepper Potemkin bildade de The Heard.

Debutalbumet ’The Island’ släpptes tidigare denna månaden på Despotz Records och finns tillgänglig globalt i två olika CD-utgåvor, vinyl och digitalt.

 
Pepper – Vocals
Klara – Guitar
Nicki – Drums
Ida – Bass
Skinny – Guitar