Svenska black/death/metal-fenomenet Tribulation meddelade tidigare idag att de släpper sin efterlängtade tredje fullängdare på Century Media Records den 26:e januari nästa år. Albumet har fått titeln Down Below och kommer att föregås av en EP som kommer ut den 22:a december. EPn Lady Death består av en låt med samma namn, vilken hämtas från albumet samt det fristående stycket Skärselden.

Det nya materialet spelades in i slutet av sommaren i Studio Cobra i Stockholm med producenten Martin Ehrencrona. Det är det första där nytillskottet Oscar Leander (ex-Deathstars) medverkar som trummis. Gästar gör välkända sångaren och låtskrivaren Anna von Hausswolff, både på EPns b-sida och på ett av albumspåren. Omslaget till Lady Death är designat av bandets gitarrist tillika allkonstnär Jonathan Hultén.

Tribulation har kommenterat att det nya materialet innehåller en del element från samtliga tidigare släpp, men att det samtidigt tar ett kliv ut i outforskat territorium. En första provsmakning(/-lyssning?) får vi redan den 17:e november, då albumets öppningsspår The Lament släpps som första singel tillsammans med en video. Peppa!

EPn Lady Death kan förbeställas hos Century Media eller i Tribulations webbshop.

 

Tribulation består av:

Johannes Andersson – sång, bas
Adam Zaars – gitarr
Jonathan Hultén – gitarr
Oscar Leander – trummor