• Arrangör

Vintage Trouble

Att ta det bästa från musiken som dominerade på 50- och 60-talet och presentera det i en modern och nyskapande tappning är inte lätt – men det är något Vintage Trouble gör alldeles fantastiskt. Hyllade globalt av kritiker och fans likaså är bandet från Kalifornien nu aktuella med albumet 1 Hopeful Rd. och en stundande Europaturné, där man återvänder till Stockholm för en spelning på Nalen den 22 november!

Biljetter släpps fredag 11 september kl 09.00 på www.LiveNation.se.

Vintage Trouble har stått för bejublade och utsålda spelningar världen över i flera år. Bandet har bland annat öppnat för The Rolling Stones i Londons kända Hyde Park, AC/DC och Lenny Kravitz i Sverige och turnerat i både Nordamerika och Europa med The Who. Rhythm & blues-bandet från Hollywood har snabbt skapat ett namn för sig själva, sedan starten 2010, bland annat med tre hyllade album i bagaget.

Den senaste skivan, 1 Hopeful Rd. släpptes nyligen på det klassiska skivbolaget Blue Note Records och bandets popularitet ökar stadigt, tack vare älskade låtar som Run Like The River, Doin’ What You Were Doin’ och tidigare låtar, som Blues Hand Me Down och Nobody Told Me. Retrodoftande Vintage Trouble har liknats vid The Rolling Stones, Chuck Berry, The Animals och beskrevs av Yahoo! som ”James Brown singing lead for Led Zeppelin”…

Bandets mix av blues, soul och rock & roll är nyskapande – samtidigt som man flirtar med en svunnen tid med ett sound som inte hörts sedan 50- och 60-talet. New York Times kritiker Val Haller har beskrivit bandet som en modern och nutida version av den legendariska Otis Redding. Andra som ivrigt deltagit i hyllningskören är bland annat The Wall Street Journal, Billboard, BBC Radio och NPR.

Hyllningarna har som sagt regnat över bandet som har öppnat för The Rolling Stones, The Who, AC/DC (i Sverige bland annat), Lenny Kravitz (också i Sverige!) och Willie Nelson. De har spelat på TV-program som Late Show with David Letterman, The Tonight Show with Jay Leno, The View, Conan, Jimmy Kimmel Live! och på festivaler som Glastonbury, Bonnaroo och Coachella. Nu kommer de äntligen till Sverige igen!

Att se Vintage Trouble på en scen är en sann upplevelse där stilar och låtar blandas friskt i ett högt och energiskt tempo, varvat med lugna och varma spår där hela konserten till slut blir en spännande åktur för de som har ynnesten att uppleva bandet live. Söndag 22 november kommer kvartetten till Nalen i Stockholm!

www.vintagetrouble.com