• Arrangör
  • Festival

Volbeat_Hannola_GetawayRockFestival_AccessRock_2E2A5966

7/8 – 2014

Festivalens, utan tvekan, största publik har samlats framför festivalens största scen Green Stage och stämningen är på topp inför kvällens headliners: Volbeat. Ett stort jubel uppstår när det stora skynket framför scenen faller till marken och eld och fyrverkerier lyser upp himlavalvet. Bandet är rätt tråkigt att titta på och jag kan inte komma ifrån att jag tycker att det låter som att de spelar exakt samma, sega låt i en kvart. Från scenen strömmar det dessutom ut ljus från otroligt irriterande, blinkande lampor.

De återkommande fyrverkerierna smäller skrämmande högt men utöver dem är det inte särskilt mycket som händer på scenen. De plockar in en akustisk gitarr till frontmannen Michael Poulsen och kör första versen till Johnny Cash-låten Ring Of Fire. Den låter riktigt tung men bandet tystnar inför refrängen och publiken får sjunga själva och allting dör ut. När de sedan övergår till Sad Man’s Tounge kommer spelningen äntligen igång lite.

Deras äldre grejer, som Poulsen refererar till som deras poppiga grejer, är vad som lyfter spelningen. Han sjunger oerhört mycket bättre nu än vad han gjort under tidigare år. Under låtar som Maybellene I HofteholderStill Counting och Guitar Gangsters & Cadillac Blood finns det ingen gräns för festen som pågår bland åskådarna. Volbeat låter ändå riktigt ösiga live och publikens danser och allsång visar på att det är ett mycket uppskattat band på denna festival, även om de inte tillhör mina favoriter.

Betyg: 6/10

Skribent: Tottie
Fotograf: Hannola

Foto: hannola@accessrock.se