thewall

Den 17 augusti intar Roger Waters och hans mästerverk The Wall Ullevi. Nu är planeringen för den enorma produktionen färdig och det står klart att vi kan öppna upp nya sektioner av läktaren, samt utöka kapaciteten i Golden Circle. De nya biljetterna släpps idag 29 juli kl 15.00. 

Det var i slutet av förra året som Roger Waters, en av grundarna och låtskrivaren i legendariska Pink Floyd meddelade att hans historiska produktion The Wall kommer tillbaka till Europa. Mästerverket framförs i sin helhet tillsammans med fulltaligt band och toppmodern produktion. The Wall har spelats live 192 gånger över hela världen för mer än 3,3 miljoner fans totalt. Det gör det till en av de mest framgångsrika turnéerna i rockens historia. Scenproduktionen är nu ännu större och anpassad till att spelas på en utomhusarena som Ullevi, med en imponerande projicering på muren – The Wall.

Albumet The Wall är historiskt i Sverige. Det är det album som legat i flest veckor på SverigeTopplistans förstaplats, hela 26 veckor.

Den 17 augusti står Roger Waters på Ullevis scen och nu är planeringen av scenproduktionen fastställd. Det är med glädje vi meddelar att detta har gett oss möjlighet att öppna upp nya sektioner av arenan. De nya platserna är på en sektion av läktaren med fantastisk sikt över hela den stora produktionen. Vi utökar också kapaciteten i Golden Circle. En biljett till Golden Circle ger tillträde till området absolut närmast scen, och innehavare av dessa biljetter ges också möjlighet att tillträda konsertområdet före alla andra via en egen ingång.

The Wall – en legendarisk scenproduktion

Roger Waters återupplivade den klassiska scenproduktionen av The Wall redan 2010 då han med den senaste teknikens hjälp och specialeffekter hänförde fans runt om i världen. Turnén var en succé. Många gånger såldes konserterna ut flera kvällar i rad på samma plats, som när han t.ex. slog alla rekord genom att sälja ut River Plate Stadium i Buenos Aires 9 gånger om!

Före 2010 var The Wall-konserten helt enkelt för stor för att kunna turnera med, men i takt med att arenorna blivit modernare och det gjorts stora turnétekniska framsteg är det nu möjligt. Waters har dessutom uppdaterat utseendet och känslan av konserten för att säkerställa att den lever upp till den extravaganza som gjorde The Wall’s live- inkarnation så legendarisk. I och med detta kan ytterligare en generation uppleva och låta sig inspireras av detta otroliga audiovisuella mästerverk. 1980 års orginalversion av The Wall hade före 2010 enbart framförts i sin helhet 29 gånger, då under turnén som följde albumsläppet 1980 och vid ytterligare ett tillfälle I Berlin för att fira Berlinmurens fall.

The Wall är otvivelaktigt ett av musikhistoriens allra mest inflytelserika album och haft en enorm effekt på dagens populärkultur, med fans från alla generationer.

Vi är otroligt stolta över att hälsa Roger Waters och hans The Wall välkommen till Sverige och Ullevi den 17 augusti.

The best Arena show ever. Period.” – New York Post
The Wall Live is flawless. Everyone should see it once before they die.”- Philadelphia Inquirer
The work resonates even more strongly than before” – The Independent
The Wall is a triumph of scale and ambition…. the pinnacle of rock achievement” – The Times, London
You certainly get a lot of bang for your bucks” – The Telegraph
The Wall is the perfect screen for the most eye-popping, thought provoking concert animations and visual graphics I’ve ever seen.” – London Evening Standard
It is impossible not to be impressed with this show as a sensory experience” – The Guardian

Datum

17.8 – Göteborg, Ullevi

Biljetter

Biljetterna kostar 250-850 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70, Ticnet-ombud samt Got Event Biljett 031-81 10 20